Home Hint-uri 5 Antreprenorii care au început cu nimic – și 3 lecții de învățat

5 Antreprenorii care au început cu nimic – și 3 lecții de învățat

by admin
Lectură de: 4 minute

Sam Walton. George Soros. Kevin Plank. Jan Koum. Ce vă pot învăța acești întreprinzători de succes?

Nu este neobișnuit să auziți despre întreprinzătorii care au folosit bogăția pe care au făcut-o de la un efort anterioar pentru a construi o nouă afacere înfloritoare sau despre proprietarii de afaceri condimentați, care au preluat o franciză veche de zeci de ani și au transformat-o în ceva nou. Aceste povești sunt inspirate în felul lor; dar pentru mine, este chiar mai inspirat să aud despre oameni care au început cu nimic.

Aceștia sunt antreprenorii care și-au început călătoria fără capital, fără finanțare și, uneori, fără educație sau experiență, totuși, în ciuda șanselor, încă puteau să construiască succese masive.

Cum au realizat acești oameni astfel de fapte improbabile și ce putem să învățăm, ca antreprenori, de la ei?

1. John Paul DeJoria

John Paul DeJoria nu este la fel de mult ca un nume de uz casnic ca Steve Jobs sau Elon Musk, dar el a realizat fapte de antreprenoriat și de management de afaceri care rivalizeaza cu a lor. Pornind ca un ziar de curierat și lucrand ca șofer de portar și camion de remorcare pentru a se împlini, DeJoria a început în cele din urmă să lucreze la o companie de îngrijire a părului, unde sa întâlnit cu Paul Mitchell.

Cu un împrumut de doar 700 de dolari, cei doi au început o afacere care sa transformat în conglomeratul cunoscut acum ca John Paul Mitchell Systems. Mai târziu, DeJoria a co-fondat spiritele Patron și a fost partener fondator al lanțului House of Blues. Astăzi, el valoreaza mai mult de 3,1 miliarde de dolari.

2. Kevin Plank

Kevin Plank, directorul companiei de îmbrăcăminte de fitness Under Armor, a fost destul de rupt când a început să vândă îmbrăcăminte semnifi cativă sub brandul Under Armor. El a luat toti banii pe care îi salvase, aproximativ 20.000 de dolari, și a plătit o sumă suplimentară de 40.000 de dolari pentru a finanța compania.

Curând după aceea, el a făcut o vânzare de vârf de 17.000 de dolari pentru Georgia Tech University, și într-un val de impuls, a făcut vânzări către două duzini de echipe NFL. De acolo, a continuat, în doar câțiva ani, să cultive milioane de vânzări și să angajeze sute de angajați. Astăzi, Under Armor face aproape 2 miliarde de dolari în vânzări cu amănuntul și are 5.900 de angajați.

3. Jan Koum

Jan Koum, fondatorul companiei WhatsApp, s-a născut într-un mic sat din apropierea orașului Kiev, în Ucraina. Venind din sărăcie, familia lui Koum a emigrat în California, iar Koum a început să învețe despre computere în timpul liber. În momentul în care avea 18 ani, el a dezvoltat abilități impresionante, iar în 1997 a fost angajat de Yahoo! ca inginer de infrastructură. A petrecut un deceniu în industria respectivă, înainte de a realiza potențialul imens al industriei de aplicații în 2009 și de a începe compania WhatsApp Inc. Până în 2014, WhatsApp a devenit extrem de popular. Facebook a cumpărat aplicația pentru un uriaș de 19 miliarde de dolari.

4. Sam Walton

Este aproape ironic faptul că Walmart este adesea criticat pentru faptul că îi plătește pe angajații săi și că folosește tactici pentru a maximiza profiturile. Sam Walton, fondatorul lui Walmart, nu avea aproape nimic în numele lui când a început primul său magazin general în 1945.

El s-a bazat pe un împrumut de 25.000 de dolari de la tatăl său pentru a finanța această achiziție inițială și a fost un succes instantaneu în industria de retail. Primul Walmart oficial a fost deschis în 1962, în Rogers, Ark .; și până în 1976, Walmart era în valoare de peste 176 milioane de dolari. La un moment dat, Walton a fost considerat cel mai bogat om din Statele Unite.

5. George Soros

Deși l-ați putea descrie mai degrabă ca un investitor decât un antreprenor, există puține povestiri mai bune de cârpă-bogăție decât cele ale lui George Soros. Când Soros era adolescent în Ungaria în 1947, el a fugit din persecuția nazistă pentru a locui în Anglia. În ciuda faptului că avea puțini bani pentru a-și finanța eforturile, a participat la Școala de Economie din Londra, lucrand la universitate pentru a obține diploma. Apoi sa mutat în Statele Unite în anii 1950 și a devenit manager de investiții pentru o serie de firme importante, în cele din urmă și-a început propriul fond de acoperire a riscurilor și a construit o companie proprie. Cea mai faimoasă mișcare a fost scurtarea litrului britanic la începutul anilor 1990 – ceea ce ia făcut 1 miliard de dolari într-o singură zi.

Lecții cheie de învățat

Deci, ce putem învăța din aceste povestiri antreprenoriale?

Datoria este o opțiune viabilă. Datoria este înfricoșătoare, mai ales când ideea dvs. nu este un pariu sigur, dar aproape toată lumea de pe această listă a primit un împrumut la un moment dat pentru a stabili un impuls timpuriu. Atâta timp cât aveți un plan de plată înapoi, datoria poate fi un instrument valoros.

Investește în tine. Trebuie să investești în tine înainte să investești în orice altceva, concentrându-te pe îmbunătățirea abilităților, educației și experienței tale. Fără auto-investiții, nu veți putea să construiți o afacere, să nu mai suportați una.

Uită-te la viitor. Acești întreprinzători pricepuți nu au intrat pe o piață care exista deja; au creat altele noi sau au făcut pariuri cu privire la evoluția piețelor actuale. Strategiile orientate spre viitor câștigă întotdeauna asupra celor orientate spre prezent.

Antreprenorii pot veni din începuturi umile, atâta timp cât sunt dispuși să muncească din greu, să se angajeze la ideile lor și să-și asume riscurile necesare pentru ca aceste idei să devină realitate. Ia inspirație din succesele masive care au venit în fața ta și nu lăsa lipsa de bani sau de experiență să te descurajeze să-ți urmezi visele.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: