Home Uncategorized 5G: Primele servicii comerciale din lume promit “un salt mare”

5G: Primele servicii comerciale din lume promit “un salt mare”

by admin
Lectură de: 3 minute

Coreea de Sud și SUA au lansat în această săptămână primele servicii comerciale 5G din lume, promițând un nou val de capabilități pentru utilizatorii de smartphone-uri.


Samsung a declarat că dispozitivul său Galaxy S10 5G va oferi viteze de până la 20 de ori mai rapide decât telefoanele actuale, deoarece a început să vândă telefoanele vineri.

Țările se luptă să construiască rețele de 5G care vor fi cruciale pentru tehnologiile viitoare, cum ar fi mașinile fără șofer.

Națiunile se străduiesc, de asemenea, să rezolve problemele de securitate legate de rețele.


Ce este 5G?


5G este cea de-a cincea generație de conectivitate prin Internet mobil. Utilizatorii vor primi mai multe date mai repede, cu mai putine intarzieri. De asemenea, promite o acoperire mai largă și conexiuni mai stabile.

Ed Barton, analist șef de televiziune și divertisment de la Ovum, a declarat că trecerea de la rețelele de astăzi 4G la 5G va fi semnificativă.

El a spus că prima generație sau rețele de 1G au permis voce, 2G a adus text, imagini statice 3G sau fotografii și 4G video activat.

“Ne așteptăm ca saltul de la 4G la 5G să fie un salt mult mai mare decât oricând”.

Nikhil Batra, senior manager de cercetare la consultanța tehnologică IDC Asia Pacific, a declarat că viteza va fi de 10 ori mai rapidă decât ceea ce este posibil cu 4G. Samsung a declarat că dispozitivul său 5G va fi de până la 20 de ori mai rapid.
Ce va permite 5G?

Inițial, 5G va aduce fluxuri de calitate superioară și abilitatea de a livra în flux către un public mai mare – o experiență mai bună pentru persoanele care urmăresc sporturile live sau jocurile nor.

Omul lui Bartos, dl Ovu, a spus că va permite o mai mare capacitate de realitate augmentată, cum ar fi aplicații de cartografiere mai bune și experiențe de cumpărături. 5G va fi crucial pentru mașinile fără șofer.

Sfera posibilităților este vastă, de la intervenția chirurgicală la distanță până la apelurile video holografice. Dl. Barton a spus că nu știm încă ce vor fi “aplicațiile ucigașe și cazurile de utilizare”.

“Este un pic ca nimeni nu a prezis că smartphone-uri omniprezente cu plăți și conștientizarea locului ar da naștere la Uber”, a spus el.

Unde este disponibil?

Tehnologia este pilotată în încercări în întreaga lume, însă aplicațiile comerciale devin disponibile.

Coreea de Sud, cei mai buni trei operatori de telefonie mobila au lansat servicii de 5G in aceasta saptamana, in timp ce US Verizon a lansat si servicii de 5G in doua orase in aceasta saptamana.

Șase orașe din Marea Britanie numite pionieri de 5G
Telefoanele mobile Superfast 5G se mișcă un pas mai aproape
Cine câștigă competiția globală de 5G?

DJ Koh, președintele comunicațiilor IT & mobile la Samsung Electronics, a declarat că a început “o nouă eră în care viteza incredibilă și conectivitatea 5G devin realitate”.

Analistul de telecomunicații Frost & Sullivan, Quah Mei Lee, spune că Coreea de Sud și Japonia au fost lideri în dezvoltarea 5G. Ea a spus că Coreea de Sud a fost mereu puternică în aplicațiile pentru consumatori, dar există “mai mult decât poate face” în 5G.

“Vom vedea mai multe aplicații care vor veni pe piață în următoarele trei până la șase luni”.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: