Home Știri ALERTA! Milioane de parole Facebook au fost expuse pe internet

ALERTA! Milioane de parole Facebook au fost expuse pe internet

by Pandele Diana
Lectură de: 2 minute

Parolele a milioane de utilizatori Facebook au fost accesate de până la 20.000 de angajați ai rețelei sociale.

Securitatea cercetătorului Brian Krebs a spart știrile despre eșecurile de protecție a datelor, care au văzut până la 600 de milioane de parole stocate în text simplu.

Într-o declarație, Facebook a spus că rezolvă acum o “eroare” care a stocat parolele în rețeaua sa internă.

Într-o expunere detaliată, domnul Krebs a spus că o sursă din Facebook i-a spus despre “eșecurile de securitate” care i-au lăsat pe dezvoltatori să creeze aplicații care au înregistrat și stocat parolele fără a le cripta.

 

Comentând despre povestea domnului Krebs Inginerul Facebook, Scott Renfro, a declarat că o anchetă internă a început după ce Facebook a descoperit că log-urile nu au dezvăluit niciun “semne de abuz”.

În comentariile publice, Facebook a declarat că a descoperit problema în ianuarie, ca parte a unei revizuiri de securitate de rutină. Și investigația sa a arătat că majoritatea persoanelor afectate au fost utilizatorii Facebook Lite, care tinde să fie folosit în națiunile în care conexiunile internetului sunt rare și lente.

“Estimăm că vom notifica sute de milioane de utilizatori Facebook Lite, zeci de milioane de alți utilizatori Facebook și zeci de mii de utilizatori ai Instagram”, a declarat compania Reuters. Dar a adăugat că va impune o resetare a parolei numai dacă grupul său de lucru care analizează problema descoperă abuzul de acreditări de autentificare.

Știrile reprezintă o perioadă îndelungată de probleme pentru Facebook în ceea ce privește modul în care gestionează și protejează datele utilizatorilor.

În luna septembrie a anului trecut, informația despre 50 de milioane de utilizatori a fost expusă de o eroare de securitate. Și mai devreme în 2018, a dezvăluit că datele despre milioane de utilizatori au fost recoltate de compania de știință a datelor Cambridge Analytica.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: