Home Știri BREXIT: Peste 4 milioane de semnături ca Marea Britanie să rămână în UE

BREXIT: Peste 4 milioane de semnături ca Marea Britanie să rămână în UE

by admin
Lectură de: 2 minute

Conform EuroNews, o petiție pentru revocarea Articolului 50 și pentru ca Marea Britanie să rămână în UE a depășit 4 milioane de semnături.

Petiţia a fost postată pe site-ul Parlamentului britanic. “Guvernul a susţinut în mod repetat că ieşirea din Uniunea Europeană este voinţa poprului. Trebuie să oprim această idee dovedind nivelul ridicat de susţinere pentru rămânerea în UE. Un vot oficial s-ar putea să nu aibă loc, deci votaţi acum”, au postat iniţiatorii petiţiei.

Pentru a fi dezbătute de parlamentari, petițiile trebuie să depășească pragul de 100.000 de semnături, însă, această petiție ca Marea Britanie să rămână în UE a strâns în doar două ore peste 100.000 de semnături

Iniţiativa a avut un asemenea succes încât pagina de petiţii a site-ului Parlamentului de la Londra nu a fost funcţională pentru câteva ore joi.

Mai multe vedete au anunţat că au semnat această petiţie şi şi-au încurajat fanii să semneze şi ei. Printre cei care au aderat la iniţiativă se numără actorii Hugh Grant şi David Mitchell.

Rezultatul vine în ziua în care sute de mii de oameni urmează să mărşăluiască prin Londra cerând un vot al poporului, potrivit Daily Mirror.

Organizatorii se aşteaptă astăzi la o participare imensă, protestatarii urmând să descindă în Piaţa Parlamentului, iar alegătorii cerând să aibă un ultim cuvânt în ceea ce prinveşte Brexitul.

În luna octombrie a anului trecut, 700 000 de persoane s-au alăturat unei demonstraţii uriaşe în capitală.

Rezultatul referendumului din 2016 privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost de 17.410.742, reprezentând 51,9 % din voturi, faţă de 16.141.241, însemnând 48,1 % din voturi, care au votat împotrivă.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: