Home Știri Brexit: Theresa May speră că Marea Britanie va părăsi UE cu o înțelegere

Brexit: Theresa May speră că Marea Britanie va părăsi UE cu o înțelegere

by admin
Lectură de: 1 minute

Theresa May a declarat că “speră cu sinceritate” că Marea Britanie va părăsi UE cu o înțelegere și că ea “lucrează în continuare” asigurând acordul Parlamentului.

Sosind la Bruxelles, ea a spus că are “regret personal” asupra cererii sale de a întârzia Brexit, dar a spus că va oferi timp deputaților să facă o “alegere finală”.

La summitul UE va încerca să convingă celelalte 27 de țări să amâne ieșirea din Regatul Unit după 29 martie. Între timp, Jeremy Corbyn a declarat că discuțiile sale de la Bruxelles au fost “foarte constructive”.

Miercuri, doamna May a făcut un discurs care a învinuit întârzierea parlamentarilor și a spus națiunii că ea era “de partea lor”.

    Actualizări live: Primul ministru se adresează liderilor UE     Revocați articolul 50 petiția blochează site-ul     John Bercow: Deputații nu sunt trădători

    Corbyn solicită compromisul lui Brexit

    Ghidul tău foarte simplu pentru Brexit

Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat că, dacă deputații votează săptămâna viitoare acordul UE de retragere a doamnei May, Marea Britanie va pleca fără o înțelegere. “În cazul unui vot negativ britanic, atunci ne-am îndrepta spre o înțelegere fără înțelegere, cu toții știm că este esențial să fie clar în aceste zile și momente”, a spus dl Macron, când a ajuns la summit.

Negociatorul UE Brexit, Michel Barnier, a declarat că o scurtă întârziere a Brexit “ar trebui să fie condiționată de votul pozitiv săptămâna viitoare în Camera Comunelor”. “Am făcut tot ce ne stă în putință, acum soluția este la Londra”, a spus el.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: