Home Știri afaceri Ce este obezitatea corporatistă și de ce trebuie să o tăiați?

Ce este obezitatea corporatistă și de ce trebuie să o tăiați?

by admin
Lectură de: 2 minute

Iată de ce este încă o idee bună să vă mențineți compania într-o dietă monetară, chiar și după ce ați obținut un succes monumental.

Ce este obezitatea în afaceri? Întrucât companiile se consolidează, se dezvoltă și se prosperă, ele acumulează “grăsimi” în mai multe forme: rezerve mari de numerar, excedente în bugetele departamentelor la sfârșitul anului sau un labirint birocratic de unități de afaceri, linii de produse, parteneri și filiale. Ceea ce a început ca o organizație slabă și medie este acum un vițel îngrată de o companie.

Nimeni nu vorbește despre asta ca despre încărcarea, bineînțeles. În schimb, directorii folosesc cuvântul corporativ pentru a vorbi despre “mișcarea din ce în ce mai mult în …” “asigurarea viitorului nostru cu o vitalitate suplimentară …” “oferind o gamă largă de soluții” “satisfacerea nevoilor clienților noștri” asigurând poziția noastră de lider într-o gamă largă de industrii. “În termeni umani, spunem:” Această companie are bani să ardă “.

Nu există o măsură financiară clară privind grăsimile corporative care pot fi predate la o școală de afaceri. Unele rezerve de grăsimi mici devin evidente spre sfârșitul ciclului bugetar anual, când departamentele și funcțiile se grăbesc să-și petreacă restul bugetului, astfel încât să nu-și reducă bugetul în anul următor. Știți că aceste cheltuieli nu sunt esențiale, deoarece dacă ar fi, ar fi cheltuit-o deja. Dar această cheltuială este doar arahide.

Noi numim cheltuieli grase, inutile sau scandaloase sau investiții “fluxul de grăsime liber (modelat după fluxul de numerar liber, un concept financiar).” Fluxul de grăsime liber este expus în mod clar în investiții și cheltuieli care sfidează logica competitivă sau principiile economice, CEO-urile sunt esențiale pentru a “poziționa compania pentru viitor”.

Fluxul de grăsime liber este semnul clasic de avertizare că o companie se apropie de un atac de cord sau criză. Iar remedierea clasică de la început în urma crizei este aceea de a diminua în mod considerabil prin eliminarea unei treimi sau mai mult din forța de muncă.

Astăzi, Apple, Microsoft, Cisco, Alphabet (mamă Google) și alți giganți dispun de rezerve enorme de numerar ascunse în adăposturi fiscale din afara S.EU Nu există absolut nimic ilegal în legătură cu aceasta. Dar aici este o previziune: Când aveți atâta grăsime liberă, veți petrece ca marinarul proverbial la concediul de pe țărm sau ca un câștigător nefericit de loterie.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: