Home Uncategorized Ce inseamna cifra de afaceri a unei firme?

Ce inseamna cifra de afaceri a unei firme?

by admin
Lectură de: < 1 minute

Cifra de afaceri a unei companii reprezinta suma totală a veniturilor din operațiunile comerciale efectuate de firmă, respectiv vânzarea de mărfuri și produse într-o perioadă de timp determinată, denumită de cele mai multe ori exercițiu financiar

In mod normal, în calculul cifrei de afaceri nu este luata in considerare Taxa pe Valoare Adaugata (TVA) incasată. Cifra de afaceri este un indicator important care reflecta de fapt nivelul productiei livrate si transformate in bani, fiind denumita si venit brut sau incasari totale.

În termeni corecți, cifra de afaceri reprezintă suma veniturilor aferente bunurilor livrate, lucrărilor executate, serviciilor prestate, precum și a altor venituri din exploatare, mai puțin rabaturile, remizele și alte reduceri acordate clienților.

pre exemplu, cifra de afaceri critica reprezinta acel nivel al incasarilor care acopera doar cheltuielile fixe si variabile, compania respectiva fiind la un nivel de “break even” sau prag critic in care veniturile acopera cheltuielile, fara a inregistra profit sau pierdere.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: