Home Știri Cele mai poluate orașe din România în 2018 – raport global

Cele mai poluate orașe din România în 2018 – raport global

by admin
Lectură de: 2 minute

Un total de 22 de orașe din România au fost incluse în raportul AirVisual privind orașele cele mai poluate din 2018, care cuprinde peste 3.000 de orașe din întreaga lume și se bazează pe 2018 date privind calitatea aerului din surse publice de monitorizare, cu accent pe datele publicate în în timp real sau aproape în timp real.

Cele mai poluate orașe din România în 2018 – raport global

Cel mai poluat oraș românesc este Iași, potrivit acestui raport, un oraș universitar situat în România de Est. Primele trei sunt finalizate de Cluj-Napoca și de muntele Brașov, iar capitala București este pe locul patru.

Primele zece orașe românești continuă cu Ploiești, Magurele, Timișoara, Arad, Scheia și Branistea, însă pe listă se află și orașe precum Sibiu, Oradea, Satu Mare și Constanța.

Dintre cele peste 3000 de orașe incluse în raport, 64% au depășit orientările anuale de expunere a organismelor sanitare pentru pulberile fine, cunoscute și sub denumirea de PM2.5. Clasamentul orașelor arată locațiile asiatice care domină cele mai mari 100 de niveluri medii ale PM2.5 în 2018, orașele din India, China, Pakistan și Bangladesh ocupând primele 50 de orașe. De exemplu, în clasamentul general, șapte din primele zece orașe provin din India. Gurugram (India) este orașul cel mai poluat din lume, urmat de o altă locație indiană – Ghaziabad și Faisalabad din Pakistan.

Potrivit raportului, poluarea este cel mai mare risc de mediu pentru sănătate de astăzi, estimat contribuie la 7 milioane de decese premature în fiecare an. Aerul poluat prezintă cea de-a patra contribuție majoră din lume a deceselor precoce și împovărează economia globală cu un cost anual estimat de 225 miliarde USD.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: