Home Uncategorized Cum poți fi mai norocos. O metodă bazată pe știință pentru a vă mări astăzi norocul

Cum poți fi mai norocos. O metodă bazată pe știință pentru a vă mări astăzi norocul

by admin
Lectură de: 3 minute

De multe ori vă întrebați cum unele persoane pot avea atât noroc. Ei bine, acum vei afla secretul acestor lucruri. Atribuirea norocului și a ghinionului în funcție de rezultate.

Când rezultatele dorite nu sunt atinse, adesea îi atribuim ghinionului, iar pe de altă parte, când se întâmplă ceva neașteptat de pozitiv, îi atribuim noroc. Dar cât de mult avem controlul asupra propriului “noroc”? Răspunsul – mai mult decât crezi.

Nu sunt aici să vă spun să vă urmați intestinele, să vă ascultați instinctul sau să purtați un picior de iepure norocos. Cu toate acestea, oamenii care se consideră norocoși tind să prezinte anumite trăsături.

Un studiu recent realizat de psihologul Richard Wiseman a arătat că personalitatea unui individ are un impact drastic asupra cât de norocoși sau ghinioniști sunt în viață. Conform cercetării, oamenii “norocoși” tind să urmeze niște principii de bază.

Aceste principii au afirmat că oamenii “norocoși” sunt calificați la:

· Găsirea și crearea de oportunități.

· Crearea de profeții auto-împlinite prin așteptări pozitive.

· Adoptarea unei atitudini elastice care să ajute la transformarea ghinionului în bine.

De fapt, dr. Wiseman a descoperit că aproape 40% din ceea ce credem că este o șansă pură este definită de modul în care ne gândim.

Ceea ce putem aduna din aceste date este că într-adevăr este vorba despre atitudine și percepție. Cu alte cuvinte, oamenii de succes sau norocoși fac propriul lor noroc. Să fii norocos este o abilitate de învățat și una ușoară în asta.

Modificați punctul de vedere, schimbați norocul și schimbați-vă viața. Cum poți să faci asta?

1) Maximizați oportunitățile

“Optimismul este normal, dar unii oameni norocoși sunt mai optimisti decât ceilalți. Dacă sunteți genetic înzestrat cu o părtinire optimistă, cu greu trebuie să vi se spună că sunteți o persoană norocoasă – deja vă simțiți norocoși “.     

– Daniel Kahneman

Niciodată nu veți experimenta lucruri interesante, pline de sere, dacă nu vă faceți disponibile.

Într-unul din studiile sale, Wiseman a dat oamenilor un ziar și le-a spus să conteze numărul de fotografii din interior. Grupul nefericit de oameni a luat aproximativ 2 minute pentru a număra fotografiile, în timp ce grupul norocos a luat câteva secunde.

De ce?

Deoarece oamenii norocoși au observat nota de pe pagina a doua, care a spus “Opriți numărarea. În acest ziar există 43 de fotografii. “

Așa cum spunea Wiseman, “oamenii nefericiti ratează ocazia șansei deoarece sunt prea concentrați să caute altceva. Ei merg la petreceri care intenționează să-și găsească partenerul perfect și astfel ratați oportunitățile de a face prieteni buni. Ei se uită prin ziare hotărâte să găsească anumite tipuri de anunțuri de locuri de muncă și, prin urmare, dor de alte tipuri de locuri de muncă. “

2) Asteptati-va ca sunteti norocosi

Oamenii norocoși se așteaptă, de asemenea, să fie norocoși. Oamenii ghinioniști se așteaptă la exact opusul. Destul de des, aceste cote par să se dovedească a fi adevărate.

O lucrare de referință a lui Barbara Fredrickson a constatat că “emoțiile pozitive lărgesc momentan atenția și gândirea oamenilor, permițându-le să se bazeze pe conexiuni de nivel superior și o gamă mai largă de percepții sau idei”.

Pe lângă faptul că au devenit mai calificați, oamenii pozitivi au devenit, de asemenea, mai norocoși.

De-a lungul timpului, acele abilități luate cu o atitudine pozitivă s-au tradus în “a deveni de succes, sănătos și fericit în lunile și în anii următori”.

3) Aflați din greșelile dvs. și nu vă așteptați niciodată să treceți linia de sosire

"Amintiți-vă că uneori când nu obțineți ceea ce doriți este un accident minunat de noroc." 

- Dalai Lama XIV

Îmbrățișează eșecul și sparge-o. Mai degrabă decât renunțarea, vedeți eșecul ca o oportunitate de a învăța și de a crește din greșeli.

Credeți în voi și știți că puteți obține întotdeauna mai mult cu cât lucrați mai mult. Cei mai de succes oameni sunt, de asemenea, defectuoși și eșuați. Diferența este că aceștia aleg să meargă după momente fortuite și nu sunt loviți de câteva eșecuri care pot apărea pe parcurs.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: