Home Știri Diferențele de remunerare între femei și bărbați: sunt necesare mai multe acțiuni pentru a le închide

Diferențele de remunerare între femei și bărbați: sunt necesare mai multe acțiuni pentru a le închide

by admin
Lectură de: 2 minute

Există pericolul ca si companiile să se ascundă pur și simplu în spatele scuzelor obosite, iar colegii lor vor avea performanțe similare slabe atunci când va aborda problema

Diferențele de raportare a diferențelor de remunerare între femei și bărbați reprezintă o rară scădere a procesului de elaborare a politicilor din partea guvernului actual.

De succes? Asta rămâne de văzut. În această dimineață, BBC a dezvăluit rezultatele unei analize care a constatat că mai puțin de jumătate dintre cei mai mari angajatori din Regatul Unit au reușit să o reducă

Cifrele sunt stricte. Diferența mediană totală a ultimului exercițiu este de 9,6%, puțin diferită față de cea din anul trecut de 9,7%.

Aproximativ 48% dintre angajatori au văzut că aceasta se află în scădere, dar a fost inversă la 45%, iar restul nu a raportat nicio schimbare.

Bineînțeles că sunt primele zile și că abordarea problemei a fost întotdeauna un proiect pe termen mediu și lung. Este nevoie de a obține mai multe femei în roluri mai bune și mai bine plătite. Acesta este un proces care nu are loc peste noapte.

Aceasta cere ca firmele să se angajeze să revizuiască și să schimbe procesele de recrutare, practicile de lucru, cultura locului de muncă. Reforma poate fi înceată, în special în cazul organizațiilor mari și birocratice în care politicile convenite în primă instanță necesită timp pentru a trece prin ele.

Dar s-ar fi sperat cel puțin să vedem un indiciu al unei mișcări în direcția cea bună, și că într-adevăr nu există. Progrese lente? Cifrele mătușii nu arată nici un progres. Nu e de mirare că un număr semnificativ de firme încă nu s-au angajat să facă vreunul.

Există o întrebare îngrijorătoare despre ceea ce sa întâmplat cu raportarea plăților executive. S-au exprimat speranțe că cerința ca firmele să devină curate ar contribui la reducerea exceselor.

Nu a fost. Acasă de sefii a continuat să crească la o rată mult mai mare decât cea a lucrătorilor lor, în ciuda lipsei de dovezi că a adus o îmbunătățire semnificativă a performanței economice sau corporative. “Trebuie să ținem pasul cu piața” “talentul este rară” “piața internațională a directorilor executivi”.

Există un risc real ca raportarea diferențelor de remunerare între femei și bărbați să devină doar un alt exercițiu de bacsis, în care firmele se ascund în spatele performanțelor similare ale celorlalți și se bazează pe discuții ca înlocuitori ai acțiunii.

Pentru ca acest lucru să fie dovedit o reușită de elaborare a politicilor, precum și o acțiune progresivă, pot fi necesare mai multe.

Propunerea secretarului general al TUC, Frances O’Grady, conform căreia societățile trebuie să le solicite din punct de vedere juridic să precizeze modul în care intenționează să abordeze problema și să raporteze despre aceasta ar fi un loc bun pentru a începe.

 

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: