Home Știri EXCLUSIV: Liviu Dragnea are telefon în celulă!

EXCLUSIV: Liviu Dragnea are telefon în celulă!

by admin
Lectură de: 2 minute

Fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, după condamnarea în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, dată de judecătorii Curții Supreme, are dreptul să vorbească la telefin, chiar din celulă.

Potrivit surselor stiripesurse.ro, la pușcăria de la marginea Capitalei, telefoanele de la care pot vorbi persoanele private de libertate sunt amplasate în celulă, și nu pe hol, ca la majoritatea penitenciarelor.

Liviu Dragnea are la dispoziție o cartelă, pe care rudele îi pot pune bani, iar fostul șef al PSD poate discuta cu cei apropiați (membrii de familie, aparținători sau alte persoane – soț, soție, rude până la gradul IV, persoane care au stabilit relații asemănătoare acelora dintre soți sau dintre părinți și copii, reprezentanți legali când sunt desemnați, precum și, în cazuri excepționale, persoane față de care s-au stabilit puternice relații afective și care mențin legătura cu deținutul prin vizite, telefon, corespondență și comunicări on-line), câte o oră în fiecare zi. Un astfel de aparat este și în celula, în care se află politicianul, acesta fiind acum în perioada de carantină.

Iată ce spune legea cu privire la dreptul de a efectua convorbiri telefonice de către deținuți/

“ARTICOLUL 133

Dreptul la convorbiri telefonice

(1) Deținuții au dreptul de a efectua, pe cheltuiala lor, convorbiri telefonice de la telefoanele instalate în incinta sectorului de deținere, cu cel mult 10 persoane din exteriorul penitenciarului, atât din țară, cât și din străinătate. Persoanele ce pot fi contactate de către deținuți sunt cele prevăzute la art. 2 lit. m), avocatul, notarul public, executorul judecătoresc, mediatorul autorizat ori de altă persoană cu atribuții oficiale, precum și de reprezentantul diplomatic, în cazul deținuților de cetățenie străină.

(2) Numele și numărul de telefon al persoanelor prevăzute la alin. (1) se indică în cererea scrisă a deținutului, care se supune spre aprobare directorului penitenciarului.

(3) În funcție de regimul de executare în care sunt incluși, deținuții pot efectua convorbiri telefonice, după cum urmează:

a) zilnic, deținuții cărora li se aplică regimul de executare deschis, semideschis și închis, precum și cei cărora nu li s-a stabilit încă regimul de executare, 10 apeluri telefonice, cu durata maximă cumulată de 60 de minute;

b) zilnic, deținuții cărora li se aplică regimul de maximă siguranță, precum și cei care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului, 3 apeluri telefonice cu durata maximă cumulată de 30 de minute.

(4) Procedura de selecție a operatorilor serviciilor de telefonie necesare exercitării dreptului deținuților la convorbiri telefonice, categoriile de servicii de telefonie și condițiile de furnizare a acestora se reglementează prin decizie a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor”, se precizează în normele de aplicare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor.

 

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: