Home Hint-uri Exemplu plan de afaceri – Model Plan De Afaceri

Exemplu plan de afaceri – Model Plan De Afaceri

by admin
Model Plan de afaceri / Exemplu plan de afaceri
Lectură de: 2 minute

Ce inseamna plan de afaceri? Exemplu plan de afaceri – Model Plan De Afaceri

Planul de afaceri este un instrument de planificare ce are rolul de a oferi o mai mare vizibilitate asupra țelurilor și evoluției unei anumite afaceri căreia îi este dedicat.

Primele planuri de afaceri au apărut cu mult înainte de apariția computerului și a tehnologiei informatice, dar rolul și importanța unui plan bine facut, a rămas aceeași până în zilele noastre. De fapt principiile de bază ale afacerilor de succes rămân mereu neschimbate

Ai nevoie de planificare. De fapt, mereu planifici ceva in afacerile tale. Secretul succesului REAL in afaceri este planificarea riguroasa, profesionista.

Marea diferenta intre a fi om de afaceri si a fi angajat este capacitatea de a privi in ansamblu afacerea. Omul de afaceri trebuie sa priveasca propria lui afacere „tridimensional”, nu doar din perspectiva sarcinilor de serviciu.

Inainte de toate, poti arunca un ochi catre articolele noastre si poti vedea cateva sfaturi si lectii pe care le poti invata de la oameni de succes.

Dupa asta, verifica lista cu top 10 idei de afaceri profitabile, si apuca-te de treaba facandu-ti propriul plan de afaceri

Planul de afaceri este documentul construit pentru a determina drumul de parcurs al unei intreprinderi intr-o anumita perioada de timp. El stabileste misiunea, obiectivele, strategia si planurile de actiune pentru derularea unei activitati specifice pe parcursul unei perioade viitoare determinate.

Utilitatea planului de afaceri este atat interna (ca instrument de lucru al managerilor) cat si externa (pentru obtinerea unei finantari, sau pentru a realiza un parteneriat strategic cu o alta firma).

Structura departamentala a planului de afaceri este urmatoarea:

1. Sumarul executiv

2. Descrierea afacerii

3. Planificarea de marketing

4. Planificarea productiei si operatiunilor

5. Planificarea resurselor umane

6. Planificarea financiar-contabila

7. Managementul riscurilor

8. Implementarea planului de afaceri

9. Anexe

Descarcă exemplu plan de afaceri / model plan de afaceri de aici.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: