Home Random Facebook știe mai multe lucruri despre tine decât crezi. Cum poți vedea ce date au cei de la Facebook despre tine?

Facebook știe mai multe lucruri despre tine decât crezi. Cum poți vedea ce date au cei de la Facebook despre tine?

by admin
Lectură de: 3 minute

Rețeaua de socializare Facebook colectează în fiecare moment date despre utilizatorii săi, de la interacțiunea cu postările sau utilizatorii, până la categoria de interese.

În ziua de astăzi, prin cookies, Google, Facebook sau alți advertiseri îți afișează reclamele în funcție de preferințele tale.

Ce rezultă acest lucru? Foarte simplu! Acest lucru înseamnă că Facebook sau Google știu ce îți place, știu ce vrei să mănânci, știu că probabil vrei să îți cumperi un roboțel de bucătărie și prin acest mod ei îți afișează reclamele.

Facebook are ceva probleme în ultima vreme, după ce a izbucnit scandalul Cambridge Analytica. Atunci, a ieșit la iveală că o terță companie a colectat datele personale a 50 de milioane de utilizatori ai rețelei sociale și le-a folosit în interese proprii. Zuckerberg se scuză că n-a știut, dar e mai vinovat ca niciodată.

Dar, lasănd la o parte aceste detalii, știai că Facebook știe și pe unde umblii? Exact! Facebook are acces la locația ta non-stop și stochează aceste informații în baza lor de date.

Cum putem afla ce informații deține rețeaua de socializare despre noi?

Datele pe care le are Facebook despre tine îți vor fi livrate într-o arhivă, iar pentru a face asta, va trebui să navighezi în meniul Settings. Aici, pe pagina principală, vei vedea în partea de jos un link cu textul Download a copy of your Facebook data.

facebook date

În ecranul următor, vei ajunge la butonul Start My Archive. După ce îl apeși, va trebui să îți introduci parola de Facebook, iar apoi vei fi informat că arhiva este în curs de pregătire, iar când este gata, vei primi un link de download pe adresa de mail folosită atunci când ți-ai făcut contul.

facebook date 2

Arhiva mea are în jur de 3,8 GB, dar s-ar putea ca dimensiunea acesteia să difere, în funcție de profilul tău. Am verificat cu Bianca și arhiva ei are tot cam atât.

Asta e tot ce știe Facebook despre tine?

Nici pe departe. Ai auzit deja o mulțime de povești cu privire la ce ar putea ști Facebook despre tine. Acesta îți urmărește absolut toate mișcările pe care le faci pe site, dar te urmărește chiar și dacă nu ai profil pe rețea; orice pagină de internet cu butoane de Facebook are potențialul de a urmări utilizatorii care vizitează această pagină. Facebook știe mult mai multe, iar ceea ce îți livrează în această arhivă e doar un vârf al aisbergului.

Restul sunt informații de care sigur ești curios, dar care probabil te-ar speria cu detaliile la care ajung. Totodată, putem spera că vom avea ocazia să vedem și asemenea informații făcute publice.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: