Home Știri Fondatorul Xiaomi, Lei Jun, primește un bonus de 735 de milioane de lire sterline

Fondatorul Xiaomi, Lei Jun, primește un bonus de 735 de milioane de lire sterline

by Pandele Diana
Lectură de: 2 minute

Fondatorul Xiaomi a primit o “recompensă” în valoare de peste 735 de milioane de lire sterline de către producătorul chinez de smartphone-uri.

Plata a fost confirmata in raportul anual al firmei din 2018.

Compania a afirmat anterior că intenționează să facă bonusul pe bază de acțiuni pentru Lei Jun ca o recunoaștere a celor opt ani de “devotament” fata de companie.

Lei, la rândul său, a promis să doneze suma în scopuri “caritabile” odată ce impozitele au fost deduse din pachetul de compensare.

Cele 636,6 milioane de acțiuni au fost în valoare de 7,54 miliarde dolari Hong Kong (962,0 milioane de dolari, 735,6 milioane de lire sterline), pe baza prețului de închidere marți, după ce au crescut cu 1% pe parcursul zilei.

Suma nu este cu mult în urma cifrei de 8.6 miliarde de yuani (1,3 miliarde de lire sterline), declarată ca fiind profitul net ajustat al Xiaomi pentru anul respectiv.

Transferul de acțiuni este suplimentar față de alte plăți efectuate de companie la Lei, inclusiv un salariu și dividende, pentru care nu a fost acordată o sumă exactă.

Creșterea rapidă

Beijing-ul Xiaomi a fost cel de-al patrulea producător mondial de smartphone-uri în 2018, potrivit IDC, după Samsung, Apple și Huawei.

Numărul de telefoane pe care le-a expediat a crescut cu 32,2% în perioada în care piața mai largă a scăzut cu 4,1%, a spus IDC.

Xiaomi a început să-și vanda telefoanele in Marea Britanie in noiembrie, alături de alte produse, inclusiv scutere electrice și brățări de fitness.

Pe piața internă a Chinei, gama sa de produse este mult mai largă, cu lansări recente, inclusiv un aspirator fără fir, un robot de măturat și pantofi inteligenți de rulare cu șireturi automate.

Dar Xiaomi rămâne cunoscută cel mai bine pentru telefoanele sale. Și în ultima lună compania a avut probleme cu lansarea ultimelor sale modele – seria Mi 9 – pe care nu a reușit să o producă suficient de repede pentru a satisface cererea.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: