Home Știri Ford grăbește investiția în vehiculele electrice

Ford grăbește investiția în vehiculele electrice

by admin
Lectură de: 2 minute

Producătorul Ford extinde producția de vehicule electrice, după ce a decis că o creștere rapidă a pieței a însemnat necesitatea accelerării planurilor sale.

Compania investeste aproximativ 900 de milioane de dolari (682 milioane de lire sterline) in noua capacitate de productie la o fabricatie din Michigan, creand aproximativ 900 de locuri de munca.

Șeful operațiunilor globale, Joe Hinrichs, a declarat că a “aruncat o privire nouă” asupra creșterii vehiculelor electrice.

Ford, cel de-al doilea producător de automobile din SUA, a declarat, de asemenea, că va începe producția de vehicule autonome în aproximativ doi ani.

Compania a fost în discuții cu Volkswagen din Germania cu privire la o alianță de a investi și a construit vehicule electrice și autonome. Dl Hinrichs a spus că discuțiile au fost pozitive, dar nu a fost nimic de anunțat.

Anul trecut, Ford a stabilit un plan pe termen lung de a investi aproximativ 11 miliarde de dolari în noile tehnologii pentru vehicule.

Domnul Hinrichs a declarat reporterilor: “Când ne uitam la investiția noastră de 11 miliarde de dolari în electrificare, ne-a devenit evident că aveam nevoie de oa doua fabrică în viitorul prea puțin îndepărtat pentru a adăuga capacitatea bateriilor electrice .“

Ultima investiție se va concentra asupra fabricii Ford Flat Rock din sud-estul Michiganului, care are aproximativ 3400 de persoane care construiesc autoturismele Mustang și Lincoln Continental.

Ford a planificat deja un vehicul utilitar sportiv electric în 2020, care va fi construit la fabrica din Cuautitlan, Mexic.

În ianuarie, compania a anunțat că dorește să aibă aproximativ 40 de automobile hibride și electrice în modelul său până în 2022 – aproximativ 16 dintre acestea vor fi complet electrice

“Pe măsură ce noi creăm producția AV, acest plan ne permite să ne ajustăm cheltuielile de investiții pentru a adapta ritmul de creștere a acestei noi tehnologii interesante”, a spus dl Hinrichs.

Producătorii de automobile investesc foarte mult în tehnologia alternativă a vehiculelor (AV), datorită presiunii autorităților de reglementare din SUA, China și Europa de a reduce emisiile de carbon.

Recenta Salon Auto de la Geneva, la care Ford nu a participat, a fost dominată de dezvelirea unor noi mașini și concepte electrice.

 

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: