Home Uncategorized Google restrictioneaza compania Huawei privind utilizarea Android. Huawei produce mai multe telefoane decat Apple

Google restrictioneaza compania Huawei privind utilizarea Android. Huawei produce mai multe telefoane decat Apple

by Andreiași Marian
Lectură de: 3 minute

Google a blocat cel de-al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, Huawei, de la unele actualizări ale sistemului de operare Android, lovind compania chineză.

Desenele noi ale smartphone-urilor Huawei au pierdut accesul la unele aplicații Google.

Miscarea vine dupa ce administratia Trump a adaugat Huawei la o lista de companii pe care firmele americane nu le pot comercializa decat daca au o licenta.

Google a declarat că “respectă ordinea și analizează implicațiile”.

Huawei a declarat că va continua să furnizeze actualizări de securitate și servicii post-vânzare către toate produsele existente Huawei și Honor smartphone-uri și tablete care acoperă cele care au fost vândute sau încă în stoc la nivel global.

“Vom continua să construim un ecosistem software sigur și durabil, pentru a oferi cea mai bună experiență pentru toți utilizatorii la nivel global”, a adăugat acesta.

Într-un briefing de presă, China a declarat că “sprijină compania relevantă [Huawei] de a-și apăra drepturile legitime conform legii”.

Ce înseamnă acest lucru pentru utilizatorii Huawei?

Utilizatorii existenți ai smartphone-urilor Huawei vor putea să actualizeze aplicațiile și să împingă corecțiile de securitate, precum și să actualizeze serviciile Google Play.

Dar când Google lansează următoarea versiune de Android în cursul acestui an, este posibil să nu fie disponibilă pe dispozitivele Huawei.

Viitoarele dispozitive Huawei nu mai au aplicații cum ar fi YouTube și Hărți. Huawei poate utiliza în continuare versiunea sistemului de operare Android disponibilă printr-o licență open source.

Ben Wood, de la consultanta CCS Insight, a declarat ca miscarea Google ar avea “mari implicatii pentru afacerea consumatorului Huawei”.

Ce poate face Huawei despre asta?

Miercurea trecută, administrația Trump a adăugat Huawei “listei de entități”, care interzice companiei să achiziționeze tehnologie de la firmele americane fără aprobarea guvernului.

Trump declară o urgență națională în legătură cu amenințările IT  

Huawei: Compania cea mai controversată din lume?     

Ce țări blochează Huawei?

În primele sale observații din momentul în care firma a fost plasată pe listă, directorul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat sâmbătă mass-media japoneză: “Am pregătit deja acest lucru”. 

El a afirmat că firma, care cumpără în fiecare an aproximativ 67 de miliarde de dolari în conformitate cu ziarul de afaceri Nikkei, va continua să-și dezvolte propriile componente.

Huawei se confruntă cu o reacție crescândă din partea țărilor occidentale, condusă de SUA, în legătură cu riscurile posibile prin utilizarea produselor sale în rețelele mobile de generație următoare 5G.

Mai multe țări au exprimat îngrijorarea că echipamentul Huawei ar putea fi folosit de China pentru supraveghere, afirmații pe care compania le-a negat vehement.

Huawei a afirmat că munca sa nu reprezintă nici o amenințare și că este independentă de guvernul chinez. Cu toate acestea, unele țări au blocat companiile de telecomunicații de la utilizarea produselor Huawei în rețele mobile de 5G. Până acum, Marea Britanie a oprit orice interdicție oficială.

“Huawei sa străduit să-și dezvolte propria galerie de aplicații și alte produse software într-o manieră asemănătoare cu cea a soluțiilor de chipset. Nu există nicio îndoială că aceste eforturi fac parte din dorința de a-și controla propriul destin”, a spus dl Wood.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: