Home Știri Guvernul român spune că serviciile de ridesharing precum Uber, Volt și Clever să plătească impozit anual

Guvernul român spune că serviciile de ridesharing precum Uber, Volt și Clever să plătească impozit anual

by admin
Lectură de: 2 minute

Ministerul Transporturilor al României și Ministerul Dezvoltării Regionale au finalizat proiectul ordonanței de urgență privind reglementarea serviciilor de transport pe raliu, a anunțat premierul Viorica Dancila înaintea ședinței de guvern joi. Guvernul va adopta ordonanța de urgență săptămâna viitoare, a adăugat ea.

Proiectul de ordonanță de urgență va fi pus în dezbatere publică astăzi și vom adopta măsurile convenite săptămâna viitoare “, a declarat Dancila.

Reprezentanții serviciilor de transport pe jos Uber, Bolt și Clever au avut o întâlnire finală cu oficialii guvernului joi, 23 mai și au convenit asupra soluțiilor de reglementare a serviciilor de transport bazate pe aplicații. Noile reglementări vor asigura condiții egale pentru autorizarea furnizorilor de servicii de transport pe distanțe lungi și a furnizorilor de servicii de taxi, potrivit unui comunicat de presă emis de Clever.

Ordonanța va prevedea că toți conducătorii auto trebuie să fie autorizați pentru un transport alternativ, să aibă un cazier judiciar curat, aprobări medicale și psihologice și un certificat profesional de conducător auto. De asemenea, aplicațiile alternative de transport vor trebui să fie autorizate de Ministerul Comunicării și să plătească o taxă anuală pe baza numărului de mașini înscrise. Autovehiculele utilizate pentru furnizarea serviciilor alternative de transport vor trebui autorizate de Autoritatea Rutieră Română (ARR) și vor respecta aceleași standarde de vârstă ca și taxiurile, potrivit lui Clever.

Ordonanța de urgență ar trebui să pună capăt conflictelor de mai mulți ani între operatorii de taxiuri și aplicațiile de călătorie care au culminat cu proteste ample de șoferii de taxi și cu o ordonanță de urgență care a impus reguli mai stricte pentru serviciile de taxi și, de asemenea, a permis poliției să sancționeze șoferii oferind servicii de transport fără licență, inclusiv cele înscrise în aplicațiile Uber, Bolt și Clever. Peste 200.000 de români au semnat o petiție prin care solicită Guvernului să reglementeze serviciile de transport bazate pe aplicații, cunoscute și sub numele de servicii de transport pe distanțe lungi, care au 2,5 milioane de utilizatori în România.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: