Home Știri afaceri IBM cumpără Red Hat cu 34 mld. de dolari pentru a sporii afacerile în cloud

IBM cumpără Red Hat cu 34 mld. de dolari pentru a sporii afacerile în cloud

by admin
Lectură de: 3 minute

International Business Machines Corp (IBM.N) a declarat marți că și-a închis achiziția companiei de software Red Hat Inc (RHT.N), în valoare de 34 de miliarde de dolari, deoarece pare să-și intensifice afacerea cloud computing.

În octombrie, IBM a acceptat să achiziționeze Red Hat, cea mai mare achiziție a companiei în istoria sa de peste 100 de ani.

Ginni Rometty, director executiv al IBM din 2012, a condus compania către segmente de creștere mai rapidă, cum ar fi norul, software-ul și serviciile și departe de produsele hardware tradiționale, dar nu fără o călătorie ciudată. Cele mai noi zone de concentrare au copleșit uneori investitorii.

Într-un interviu, Rometty a afirmat că afacerea a fost condusă de ceea ce doreau clienții săi și ajutând companiile să “mute munca critică” în nor, oferind o varietate de nori hibrizi publici și privați. “Avem toate părțile critice”, a spus ea.

Clienții doresc aplicații cloud hibride deoarece “se uită la IT-ul lor și spun:” Uite că nu pot să-l arunc totul și să-l reconstruiesc “și, în schimb, vrea o combinație de aplicații cloud-public și privat cu o singură platformă. “

Rometty a fost citat ca exemple de clienți norocosi de la IBM, cum ar fi Morgan Stanley (MS.N) și Delta Air Lines (DAL.N).

Directorul Delta, Ed Bastian, a declarat într-o declarație că “compania lucrează cu IBM și Red Hat de ani de zile” și a declarat că firma combinată “va fi o parte esențială a transformării noastre digitale”.

PUBLICITATE

Compania, care a câștigat aprobarea pentru cumpărarea de la autoritățile de reglementare din SUA în luna mai și autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană la sfârșitul lunii iunie, a fost de acord să plătească 190 dolari pe acțiune pentru Red Hat, reprezentând o primă de 63%.

Înființată în 1993, Red Hat este specializată în sistemele de operare Linux, cel mai popular tip de software open source și o alternativă la software-ul proprietar al Microsoft Corp (MSFT.O). IBM sa confruntat cu ani de declin al veniturilor, trecând de la afacerea sa hardware-ul în trecut în produse și servicii de tehnologie nouă.

Directorul Red Hat, Jim Whitehurst, și echipa de conducere a acestuia vor rămâne în vigoare. Whitehurst se va alătura echipei de conducere IBM și va raporta companiei Rometty.

IBM va menține sediul Red Hat în Raleigh, Carolina de Nord și facilitățile, mărcile și practicile sale și a declarat că va funcționa ca o unitate distinctă în cadrul IBM. Rometty a spus că nu sunt planificate reduceri de costuri sau costuri la Red Hat.

IBM a închis cu 0,9%, la 139,33 $.

Companiile au declarat că IBM și Red Hat vor oferi “o platformă hibridă multicultură de generație următoare” care va fi “bazată pe tehnologii open source, cum ar fi Linux și Kubernetes”.

Strategia cloud a IBM sa concentrat pe sprijinirea companiilor de cusut împreună a mai multor platforme de cloud, în loc să concureze cu furnizorii cloud “hiperscali”, cum ar fi Amazon Web Services, o unitate de Amazon.com Inc (AMZN.O); Microsoft; și Google Alphabet Inc (GOOGL.O).

PUBLICITATE

IBM a declarat că Red Hat va continua “să construiască și să extindă parteneriatele sale, inclusiv cele cu furnizori de nor, cum ar fi Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud și Alibaba”.

Din 2013, veniturile norului IBM ca procent din veniturile totale au crescut de șase ori la 25%. În cele 12 luni până în primul trimestru al anului 2019, veniturile din cloud au depășit 19 miliarde de dolari.

Red Hat este de așteptat să contribuie cu aproximativ două puncte de creștere a veniturilor compuse anuale pe o perioadă de cinci ani, a spus IBM.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: