Home Știri Intârzierea Brexit va “împiedica” creșterea britanică

Intârzierea Brexit va “împiedica” creșterea britanică

by Pandele Diana
Lectură de: 2 minute

Incertitudinea suplimentară față de Brexit va împiedica creșterea economiei britanice, a declarat șeful FMI

Vorbind înainte de acordul unei prelungiri la articolul 50, Christine Lagarde a avertizat că întreprinderile și investitorii vor rămâne ezitați în următoarele luni.

Ea a spus că orice incertitudine prelungită ar avea un “impact negativ”.

Dna Lagarde, fost ministru francez de finanțe, a declarat că speră că o înțelegere ar putea fi lovită rapid.

Vorbind la întâlnirile de primăvară ale Băncii Mondiale și ale FMI de la Washington, doamna Lagarde a spus: “Dacă ar exista o incertitudine prelungită, putem suspecta că impactul asupra încrederii va continua, pentru că știți dacă vorbim de investitori, vorbind despre decizii cu privire la unde să se extindă unde să stabilească cum să organizeze un lanț de aprovizionare, oamenii se vor întreba, știți, ce urmează și cum se va soluționa?

“Așa că ar avea un impact negativ, fără nici o îndoială.”

Dna Lagarde și-a exprimat simpatia față de situația afacerilor britanice.

Ea a subliniat faptul că, chiar și cu planurile de urgență existente, acestea s-ar confrunta cu perturbări în cazul unui neangajat Brexit și ar putea fi nevoit să-și dea demisia pentru a obține o lovitură la bilanțurile lor și, eventual, cota de piață.

‘Foarte trist’

La începutul săptămânii, FMI a avertizat că nici o înțelegere nu ar face economia britanică să se micșoreze, echitând scenariile publicate de Guvern și Banca Angliei.

Descoperind perspectiva personală, directorul executiv al FMI a spus că procesul Brexit era “foarte, foarte preocupat pe de o parte și foarte trist”.

“Am crescut peste Canal și în orașul Le Havre și mi-a fost capabil să merg în Southampton, într-un mod ușor și neîngrădit, a fost minunat”.

Doamna Lagarde a declarat jurnaliștilor că “Având o pălărie pozitivă pe care o elimină riscul neînțelegerii Brexit pe 12 aprilie, cel puțin Marea Britanie nu pleacă pe 12 aprilie fără o înțelegere.

“Credem că nici o înțelegere cu Brexit nu ar fi fost un rezultat teribil”.

Brexit se numără printre riscurile pe care FMI le-a semnalat la ceea ce a numit un moment delicat pentru economia globală în Perspectivele sale economice mondiale, alții incluzând tensiunile comerciale dintre SUA și China și niveluri ridicate ale datoriilor corporative în multe țări.

Acesta a spus că speră să înregistreze o revenire a creșterii la nivel mondial în cursul acestui an, dar a recunoscut că este “precară”.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: