Home Uncategorized Iohannis afirmă: Să nu ne mai lăsăm mințiți și manipulați! Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea și drepturile noastre

Iohannis afirmă: Să nu ne mai lăsăm mințiți și manipulați! Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea și drepturile noastre

by admin
Lectură de: 2 minute

Liviu Babeș, care și-a dat foc în martie 1989 în semn de protest față de regimul comunist, că nu trebuie să ne mai lăsăm mințiți și manipulați și nu trebuie să mai lăsăm un regim abuziv să calce în picioare legea și drepturile noastre l-a făcut pe Klaus Iohannis să transmită un mesaj la comemorarea lui.

În semn de prost față de abuzurile și fărădelegile regimului comunism, Liviu Babeș și-a dat foc pe pârtia Bradul din Brașov în urmă cu 30 de ani

Șeful statului spune că gestul său temerar reprezintă una dintre paginile pline de eroism și în același timp de dramatism din istoria noastră recentă. Spre disperarea regimului comunist, prin jertfa sa, despre care s-a aflat rapid în presa internațională, Liviu Babeș a spus lumii întregi că poporul român era asuprit, iar România trăia, acum trei decenii, una dintre cele mai negre perioade din istoria sa.

“Liviu Babeș a renunțat la viața sa pentru un adevăr. El și-a continuat însă existența în memoria noastră devenind astfel un învingător”, spune președintele.

Potrivit acestuia, există multe feluri de a ne aminti de jertfa sa, iar unul dintre acestea este să înlocuim cuvintele cu fapte.

“Să nu ne mai lăsăm mințiți, manipulați! Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea și drepturile noastre! Să nu mai trăim niciodată în minciună şi frică!”, adaugă Iohannis.

Liviu Cornel Babeş şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Braşov, în 2 martie 1989, în semn de protest faţă de regimul comunist. În 2007, Liviu Cornel Babeş a fost declarat erou național.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: