Home Știri Iohannis se pronunță asupra deciziei CCR asupra bugetului de stat: Guvernul este disperat să obțină banii

Iohannis se pronunță asupra deciziei CCR asupra bugetului de stat: Guvernul este disperat să obțină banii

by admin
Lectură de: 2 minute

După ce Curtea Constituțională a respins sesizarea sa asupra bugetului de stat, dar a confirmat notificarea plafoanelor bugetare, președintele Klaus Iohannis a convocat o conferință de presă susținând că Guvernul “este dispus să primească banii”. El a anunțat că va trimite proiectul de lege al bugetului pentru anul 2019 înapoi în parlament, cu un simplu mesaj: “Elaborarea unui buget sănătos pentru România”.

“CCR se dovedește încă o dată că PSD legislaționează într-o manieră imorală, proastă și neconstituțională. Curtea a decis că una dintre legile pe care le-am atacat a fost adoptată prin încălcarea tuturor normelor constituționale. În ceea ce privește legea bugetului de stat, nu voi comenta hotărârea Curții, însă bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, greșit adaptate. Rămâne bugetul rușinii naționale “, a spus președintele României.

Iohannis a susținut că “cel mai rău guvern din istorie după decembrie 1989, un cabinet al PSD de incompetență și impostură a pregătit un buget pentru a se potrivi”.

Potrivit șefului statului, “bugetul este adaptat unui scenariu fantezist care pune sub semnul întrebării respectarea tratatelor internaționale și a legislației în vigoare”, iar bugetul “a fost elaborat pentru a servi în principal intereselor politice ale unui grup mic” .

PSD urmează o agendă care nu are nimic de-a face cu economia, cu situația românilor sau cu dezvoltarea reală a țării. Bugetul a alocat sume mari de bani partidelor politice, PSD beneficiind cel mai mult, dar sunt cinic spus că nu există bani pentru a crește alocațiile pentru copii în timp util. Guvernul este disperat să obțină acești bani. Faptul că inițiative precum ordonanța de lăcomie sau intenția disperată de a profita de rezerva de aur a economiei apar peste noapte, dovedește că nici PSD nu crede că bugetul poate fi făcut “, a subliniat Iohannis.

Președintele a mai spus că cetățenii și mediul de afaceri privat vor fi “cei care plătesc factura”.

“Creșterea prețurilor, taxe și taxe suplimentare, aceasta este oferta generoasă a PSD. PSD este principala vină. Efectele acestei hotărâri dezastruoase trebuie să fie limitate și nu voi ezita deloc să conteste orice măsură care afectează cetățenii români. Vedem că liderii PSD repetă obsesiv faptul că bugetul pentru 2019 este una dintre investiții și că principalii beneficiari sunt comunitățile locale. Este cea mai mică valoare a ponderii PIB pentru comunitățile locale în ultimii zece ani. Voi întreba atunci cine a oprit PSD să facă investiții majore în ultimii 2 ani? De ce albirea fișierelor liderilor PSD a continuat să fie prioritatea lor de prim rang din 2016 în loc de autostrăzi și spitale?

Iohannis a adăugat, de asemenea, că PSD este principalul vinovat pentru întârzierea bugetului de stat. “Hotărârea PSD a eșuat. Dacă PSD nu este capabil să se pronunțe pentru cetățean, atunci ar trebui să se abată și să lase pe alții care sunt buni la asta. Voi trimite legea bugetului înapoi în Parlament pentru ao modifica și îmbunătăți. Mesajul este simplu: elaborați un buget sănătos pentru România “, a concluzionat președintele.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: