Home Știri afaceri Juriul consideră fondatorul partenerului Platinum vinovat în procesul de fraudă

Juriul consideră fondatorul partenerului Platinum vinovat în procesul de fraudă

by admin
Lectură de: 2 minute

Mark Nordlicht, fondatorul companiei Platinum Partners, fondatorul fondului de fonduri speculative, a fost găsit vinovat marți de fraudarea deținătorilor de obligațiuni ale unei companii de explorare petrolieră Platinum, dar care a fost lichidat de taxe pe care le-a fraudat investitorilor în fondurile de hedging Platinum.

Verdictul a fost pronunțat de un juriu în instanța federală din Brooklyn în urma unui proces de nouă săptămâni. Platinum, fostul co-șef de investiții, David Levy, a fost condamnat pentru aceleași acuzații de conspirație și de fraudă.

Un al treilea inculpat, fostul director financiar Joseph Joseph SanFilippo, a fost destituit de toate acuzațiile împotriva sa.

După ce juriul a plecat, avocații pentru Nordlicht și Levy s-au mutat să răstoarne verdictele vinovate. Judecătorul districtului din SUA, Brian Cogan, ia ordonat să depună dosare în sprijinul moțiunilor lor și a spus că ar putea organiza o audiere care să le examineze.

“Încă nu sa terminat”, a spus judecătorul.

Procurorii au acuzat Nordlicht, Levy și SanFilippo de fraudă în decembrie 2016, spunând că aceștia și alții la Platinum l-au bilanțat pe investitori din “milioane și milioane de dolari” în două scheme diferite.

Într-una, cei trei bărbați au fost acuzați că au mințit investitorii cu privire la sănătatea și lichiditatea fondului pilot Platinum Partners Value Arbitrage. Procurorii au spus că Platinum funcționează “ca o schemă Ponzi” prin utilizarea unor noi bani pentru a finanța răscumpărările de către investitorii anteriori, o practică menționată intern ca “Hail Mary Time”.

Cu toate acestea, juriul a respins aceste acuzații, constatând că toți cei trei bărbați nu sunt vinovați.

În al doilea sistem, în conformitate cu procurorii, Nordlicht și Levy au fraudat deținătorii de obligațiuni din Black Elk, o companie petrolieră Platinum deținută, prin devierea banilor din vânzarea de active către Platinum, înainte de falimentul lui Black Elk în 2015. Juriul le-a găsit vinovați de două conte de conspirație și de un număr de fraudă a valorilor mobiliare legate de această schemă.

SanFilippo nu a fost acuzat de participarea la programul Black Elk.

Un avocat pentru Nordlicht nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

“În timp ce am fost dezamăgiți de orice constatare a neregulilor, suntem extrem de mulțumiți de faptul că juriul a respins răsunătoare teoria centrală a guvernului că Platinum și-a fraudat cumva investitorii și că i-au achitat pe David de principalele amenințări împotriva lui”, a declarat Moe Fodeman, avocat pentru Levy într-un e-mail. “Așteptăm cu nerăbdare exalierarea totală a lui David.”

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: