Home Știri Planeta Jupiter: Imagine spectaculoasă a furtunilor lui Jupiter

Planeta Jupiter: Imagine spectaculoasă a furtunilor lui Jupiter

by Pandele Diana
Lectură de: 2 minute

Această imagine frumoasă a lui Jupiter a fost asamblată din trei imagini separate, achiziționate de nava spațială Juno de la Nasa, pe măsură ce făceau încă o trecere apropiată a gigantului gazos.

Sonda are o cameră colorată la bord, iar oamenii de știință ai cetățenilor sunt încurajați să se joace cu datele pentru a-și face propria viziune asupra planetei.

Aceasta, care este îmbunătățită prin culoare, a fost produsă de Kevin M Gill.

Agenția spațială americană a numit-o “Jupiter Marble” – o referință la imaginile de pe întregul disc al Pământului capturate de sateliți în decursul anilor care au fost numiți “Blue Marble”.

Mozaicul Jupiter cuprinde fotografii realizate între 26,900 km și 95,400 km de topurile de noroi ale planetei.

Oferă o vedere minunată asupra furtunilor din emisfera sudică și a celebrului mare Spot Roșu. Acest anticiclon spectaculos, care a existat de sute de ani, are treptat secretele sale dezvăluite de misiunea Juno.

Oamenii de știință speră că investigațiile lor diferite vor dezvălui mecanismele cheie care au condus la fața locului și îl vor împiedica să disipeze.

Oamenii de stiinta au inceput sa dezvaluie secretele Marelui Spot Rosu pe Jupiter – cea mai mare furtuna din sistemul solar. Acest anticiclon spectaculos există de mai bine de 150 de ani. Acum, sonda Juno a agenției spațiale americane de la Jupiter are un răspuns. Sistemul de furtună se extinde la cel puțin 350 km în atmosferă. Cei 350 km sunt doar limita a ceea ce poate detecta radioul cu microunde al lui Juno. Acest instrument urmărește căldura (sute de grade Celsius) în atmosfera asociată cu furtuna.

“Acum punem laolaltă structura 3D a Marelui Spot Roșu, pe când o cunoaștem doar dintr-o perspectivă 2D”, a declarat Prof. Andrew Ingersoll, de la Institutul de Tehnologie din California.

Sonda Juno a ajuns pe a cincea planetă de la Soare, pe data de 4 iulie anul trecut. De atunci, a făcut o trecere apropiată de gigantul de gaz la fiecare 53 de zile. Cele șapte instrumente științifice se străduiesc să dezvăluie funcționarea interioară a lui Jupiter. Misiunea speră să explice mai bine originea planetei.

Este imposibil, spune echipa de misiune, să înțeleagă celelalte planete fără a cunoaște bine Jupiter.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: