Home Știri Rezultate alegeri europarlamentare 2019 – Declarația Vioricăi Dăncilă

Rezultate alegeri europarlamentare 2019 – Declarația Vioricăi Dăncilă

by admin
Lectură de: 2 minute

Alegerile europarlamentare și referendumul inițiat de Klaus Iohannis au fost votate astăzi, de data asta, românii s-au prezentat la urne în număr record, mobilizându-se extraordinar.

ora 11.00 Datele finale de la Exit Poll-ul Curs + Avangarde valabile pentru ora 21.00: „Facem precizarea că exit poll-ul nu a inclus secții din străinătate, motiv pentru care, din estimările noastre, ierarhia primelor trei partide se poate modifica”:

  • PSD – 25.7%
  • PNL – 25.7%
  • USR-PLUS – 23.9%
  • PROROMANIA – 5.7%
  • UDMR – 5.4%
  • PMP – 5.2%
  • ALDE – 4.7%
  • ALȚII – 3.7%

ora 22.07 Viorica Dăncilă: Nu am de ce să demisionez.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu trebuie să își dea demisia din Guvern, deoarece alegerile de duminică au fost pentru europarlamentare, nu pentru parlamentare și că, dacă cineva dorește să cadă guvernul, trebuie depusă moțiune de cenzură.

„Cei care au cerut (demisia,n,.r), probabil nu cunosc legea sau sunt rău intenționați. E vorba despre votul românilor, dar vă reamintesc, căderea unui guvern se face prin moțiune de cenzură. Nu am de ce (să iși dea demisia, n.r.). Am în spatele meu atâția români care și-au pus încrederea în noi, acest guvern. Categoric au incredere în noi. S-a votat pentru europarlamentare, nu s-a votat pentru parlamentare. Dacă se vrea demiterea Guvernului, se depune moțiune de cenzură”, a declarat premierul Dăncilă.

Întrebată dacă Liviu Dragnea ar trebui să își dea demisia, premierul a spus: „Aceste lucruri le discutăm în cadrul forurilor statutare ale partidului”.

ora 22.02 Primar din Amsterdam, de vorbă cu românii de la cozi: Votul nu a fost organizat democratic, sunt alături de voi.

 

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: