Home Știri România este printre cele mai importante ținte ale virușilor pe mobil

România este printre cele mai importante ținte ale virușilor pe mobil

by admin
Lectură de: 2 minute

În numai un an, numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitivele mobile aproape s-a dublat, conform Kaspersky Lab, În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017.

Concluzia specialiștilor: Impactul și precizia malware-ului mobil a crescut, chiar dacă numărul de dispozitive atacate este din ce în ce mai mare, numărul de fișiere contaminate este mai mic.

De asemenea, conform raportului Kaspersky Lab privind evoluția malware-ului mobil în anul 2018, România se află pe locul al optulea în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați cu ransomware pentru dispozitive mobile.

Specialiștii mai spun: Campaniile malware profită de utilizatorii care nu au instalată nicio soluție de securitate pe dispozitivele mobile.

Succesul strategiilor de distribuție este confirmat nu doar de creșterea numărului de atacuri, ci și de numărul de utilizatori unici care s-au confruntat cu programe malware. În 2018, această cifră a crescut cu 774.000 față de anul precedent, ajungând la 9.895.774 utilizatori afectați.

Dintre amenințările întâlnite, cea mai semnificativă creștere a fost cea a troienilor-droppers, a căror cotă aproape s-a dublat, de la 8,63%, la 17,21%. Acest malware este proiectat pentru a ocoli protecția sistemului și a livra diferite alte tipuri de malware, de la troieni bancari, până la ransomware.

SUA – Pe primul loc în topul dispozitivele mobile atacate cu un procent de 1,42%

Creștere a atacurilor spre minerii de criptomonede

Alte descoperiri incluse în raportul privind evoluția malware-ului mobil în anul 2018 includ:

  • În 2018, a fost observată o creștere de cinci ori a numărului de atacuri care utilizează minere de criptomonede.
  • În 2018, au fost detectate 151.359 pachete de instalare pentru troieni mobili, ceea ce reprezintă o creștere de 1,6 ori față de anul precedent.

 

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: