Home Uncategorized Sfaturi juridice pentru deschiderea unui magazin online

Sfaturi juridice pentru deschiderea unui magazin online

by admin
Lectură de: 2 minute

Dacă dorești să eviți neplăceri, atunci cea mai bună soluție este să îți continui activitatea în mod legal. Din acest motiv, astăzi vom discuta câteva dintre sfaturile juridice pentru deschiderea unui magazin online.

  • Înființarea unui SRL sau PFA

Singura condiție este să fiți înregistrat la registrul comerțului, în rest nu contează dacă sunteți Persoană Fizică sau Persoană Juridică, dar legea cere să aveți statut de comerciant.

  • COD CAEN 4791

Codul CAEN 4791 vizează comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet. Prin acest cod CAEN puteți vinde orice în magazinul dvs. online.

  • Informarea consumatorului

Conform legii nr. 365 din 7 iun. 2002 privind comerțul online, pentru a fi posbilă continuarea activității, pe site trebuiesc afișate minimul de date de identificare necesare, inclusiv datele de înregistrare de la Registrul Comerțului

  • Termeni și condiții – valoare contractuală

Legislația oferă posibilitatea comercianților să încheie cu clienții lor un contract standard, ci anume Termeni și Condiții. Clientului în momentul efectuării unei comenzi îi va apărea opțiunea “Sunt de acord cu termenii și condițiile…”, în cazul în care acțiunea a fost validată, contractul între cele două părți este valabil.

  • Protectia datelor cu caracter personal – esentiala pentru orice comerciant online

Legea 677/2001 vizeaza protectia consumatorilor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de catre operatori si libera circulatie a acestor informatii. Aceasta lege stabileste conditiile generale cu privire la prelucrarea datelor, reglementeaza ce tip de date pot fi prelucrate si ce obligatii au cei care le prelucreaza. Orice site de comert electronic este implicat in mod direct in prelucrarea unor date cu caracter personal (fie in procesul de inregistrare pe site, fie pentru a permite plata sau a trimite bunurile si serviciile achizitionate catre destinatar).

Despre GDPR vom discuta în subiectul următor!

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: