Home Știri Start-up Nation: Când se va publica lista câștigătorilor?

Start-up Nation: Când se va publica lista câștigătorilor?

by admin
Lectură de: 2 minute

Statul a anunțat, vineri, oficial, data la care va publica lista lista aplicanților admiși de principiu la finanțare și lista aplicanților respinși la finanțare, în programul Start-Up Nation 2018-2019, prin care firmele mici și mijlocii (IMM) pot obține fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare.

Programul Start–up Nation este un program de încurajare și de stimulare a înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) prin intermediul Oficiilor Teritoriale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație (OTIMMC), în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii aprobată prin Legea nr. 112/2017, prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale Hotărârii Guvernului nr. 23/2017 privind înființarea, organizarea și funcționarea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

„Conform prevederilor procedurii de implementare a programului Start-up Nation, astăzi, 31 mai 2019, este ziua în care Agențiile pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului vor definitiva verificarea tuturor planurilor de afaceri intrate în procesul de evaluare. Urmează ca luni, 3 iunie 2019, să fie afișate pe site-ul institutiei lista aplicanților admiși de principiu la finanțare și lista aplicanților respinși la finanțare”, a anunțat Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Din circa 33.000 de firme care au aplicat la program, vor fi selectate 13.000 de firme, în ordinea punctajelor obținute, din care maximum 10.000 vor putea lua finanțare. Din cele 13.000 de firme care sunt verificate, 3000 vor fi trecute pe lista de rezervă, admise în afara bugetului, pentru ca, în caz că se vor retrage aplicanți calificați în buget, să fie înlocuiți cu cei în așteptare.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: