Home Știri afaceri SUA și China se apropie de comerțul comercial “epic”, spune Trump

SUA și China se apropie de comerțul comercial “epic”, spune Trump

by admin
Lectură de: 3 minute

Președintele Donald Trump declară că SUA a ajuns la un acord cu privire la unele dintre cele mai dificile puncte ale negocierilor comerciale cu China.

El a spus că o înțelegere ar putea veni în următoarele patru săptămâni, dar a adăugat câteva puncte rămase.

Chinezii au reiterat optimismul, președintele Xi Jinping înregistrând progrese substanțiale, potrivit agenției chineze de știri Xinhua.

Statele Unite și China s-au aflat în discuții începând cu luna decembrie încercând să pună capăt unui război comercial care dăunează economiei globale.

Dl Trump a spus că SUA și China au convenit asupra “multor puncte cele mai dificile”, dar că “avem câteva modalități de a merge”.

Vorbea de la Casa Albă, înainte de o întâlnire cu vicepremierul chinez Liu He.

Președintele american a spus că dacă ar exista o înțelegere, el va organiza un summit cu președintele Xi.

“Aceasta este o afacere epică, istorică – dacă se întâmplă”, a spus domnul Trump.

“Acesta este Marele Tată al tuturor și vom vedea dacă se va întâmpla. Are o șansă foarte bună să se întâmple”.

Trei lucruri pe care SUA și China nu le vor fi de acord niciodată
Grappling cu puterea crescândă a Chinei
Un ghid rapid pentru războiul comercial dintre SUA și China

Atingerea punctelor în negocierile din ultimele săptămâni a inclus cât de repede se pot retrage tarifele și cum ar fi aplicată o afacere.

Dl Trump a sugerat, la conferința de presă, că unele dintre acestea au persistat.

El a spus că va fi dificil pentru SUA să permită comerțului să continue cu China în același mod ca și în trecut, dacă nu s-ar materializa o înțelegere.
“Semnale conflictuale”

Cele două cele mai mari economii ale lumii au impus tarife în valoare de miliarde de dolari pentru bunurile celuilalt în ultimul an.

Negocierile dintre aceștia au continuat după ce un acord de comerț a fost convenit în decembrie, dar uneori a fost stâncos.

Corespondentul BBC din China, Robin Brant, a declarat că ambele părți au fost – încă o dată – dând semnale contradictorii.

Dl Liu a declarat că SUA și China au ajuns la un nou consens cu privire la chestiuni importante, cum ar fi textul acordului economic și comercial, a raportat Xinhua.

În timp ce acest lucru a reiterat comentariile domnului Trump, reprezentantul comerțului american Robert Lighthizer a sunat mai precaut. El a spus că în negocierile comerciale au mai rămas câteva probleme importante, potrivit rapoartelor.

Dl Brant a spus că între cele două părți există în mod clar o distanță semnificativă în ceea ce privește chestiunea crucială a aplicării.
Ce se discută?

SUA acuză China de furtul proprietății intelectuale de la firmele americane, forțându-le să transfere tehnologia în China.

Washingtonul dorește ca Beijingul să își schimbe politicile economice, ceea ce afirmă că favorizează în mod injust companiile naționale prin subvenții și alte ajutoare și dorește ca China să cumpere mai multe bunuri din SUA pentru a opri un deficit comercial ridicat.

China acuză SUA de lansarea celui mai mare război comercial din istoria economică și este puțin probabil să adopte schimbări structurale mai ample în economia sa.

Ce este în joc?

Nerespectarea unei înțelegeri ar putea duce SUA la mai mult de două ori față de tarifele de 10% la 200 de miliarde de dolari de bunuri chinezești și ar impune tarife proaspete.

Domnul Trump a amenințat în trecut că va impozita toate mărfurile chineze care intră în SUA.

Statele Unite au impus deja tarife pentru mărfuri chinezești în valoare de 250 miliarde de dolari, iar China a retaliat cu taxe pe 110 miliarde de dolari SUA.

Războiul comercial dăunător a aruncat deja o umbră asupra comerțului mondial și asupra economiei mondiale.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: