Tesla se extinde în China și se împrumută la chinezi

Băncile din China au oferit companiei Tesla împrumuturi în valoare de 521 milioane de dolari pentru a construi o fabrică de automobile și baterii în Shanghai.

Planul Tesla e să construiască o fabrică în China unde să producă Model 3, cel mai ieftin sedan al companiei. Acțiunile Tesla au crescut cu 2,4% după acest anunț. Cu ajutorul acestei fabrici, Tesla va putea produce până la 3.000 de Model 3 pe săptămână.

Construcția a început din 7 ianuarie, iar Elon Musk, CEO al Tesla, spune că s-ar putea ca fabrica să fie gata la finalul anului.Tesla e primul producător de automobile care își construiește o fabrică pe care să o dețină în integralitate în China.

Elon Musk va prezenta Model Y pe 14 martie la sediul din California. Model Y va costa cu aproximativ 10% mai mult decât Model 3, care începe de la 35.000 de dolari.

Tesla mai are în plan și alte lansări, deci Model Y nu este singurul model pe care Tesla plănuiește să-l lanseze anul acesta. Musk a anunțat că urmează și un pickup truck electric. De ce zona aceasta de SUV-uri și pickup trucks? Pentru că asta înseamnă 50% din piața americană până în 2020. În plus, Model Y va avea 75% din componente comune cu Model 3, ceea ce îi permite să aibă un preț mai mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.