Home Știri Tesla se extinde în China și se împrumută la chinezi

Tesla se extinde în China și se împrumută la chinezi

by admin
Lectură de: < 1 minute

Băncile din China au oferit companiei Tesla împrumuturi în valoare de 521 milioane de dolari pentru a construi o fabrică de automobile și baterii în Shanghai.

Planul Tesla e să construiască o fabrică în China unde să producă Model 3, cel mai ieftin sedan al companiei. Acțiunile Tesla au crescut cu 2,4% după acest anunț. Cu ajutorul acestei fabrici, Tesla va putea produce până la 3.000 de Model 3 pe săptămână.

Construcția a început din 7 ianuarie, iar Elon Musk, CEO al Tesla, spune că s-ar putea ca fabrica să fie gata la finalul anului.Tesla e primul producător de automobile care își construiește o fabrică pe care să o dețină în integralitate în China.

Elon Musk va prezenta Model Y pe 14 martie la sediul din California. Model Y va costa cu aproximativ 10% mai mult decât Model 3, care începe de la 35.000 de dolari.

Tesla mai are în plan și alte lansări, deci Model Y nu este singurul model pe care Tesla plănuiește să-l lanseze anul acesta. Musk a anunțat că urmează și un pickup truck electric. De ce zona aceasta de SUV-uri și pickup trucks? Pentru că asta înseamnă 50% din piața americană până în 2020. În plus, Model Y va avea 75% din componente comune cu Model 3, ceea ce îi permite să aibă un preț mai mic.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: