Home Uncategorized Tot ce trebuie să știți despre noile reguli de plată ale comerțului electronic al UE

Tot ce trebuie să știți despre noile reguli de plată ale comerțului electronic al UE

by admin
Lectură de: 3 minute

În septembrie, Uniunea Europeană va implementa noi cerințe pentru autentificarea plăților online. Măsurile vor avea implicații semnificative pentru consumatori și cei implicați în comerțul electronic.

SCA: Ce este și ce înseamnă?

Directiva privind serviciile de plăți (PSD 2) a fost adoptată în noiembrie 2015. Începând cu 14 septembrie, toate companiile din UE trebuie să respecte directiva. Un aspect al directivei implică autentificarea puternică a clienților (SCA).

Obiectivul SCA este de a minimiza riscul tranzacțiilor frauduloase și, în general, de a face plățile online mai sigure. Această măsură va schimba modul în care sunt tranzacționate plățile online pentru peste 300 de milioane de consumatori europeninoi reguli de plata in ue

Un aspect al directivei implică autentificarea puternică a clienților (SCA). Scopul este de a minimiza riscul tranzacțiilor frauduloase și, în general, de a face plățile online mai sigure.

Pe măsură ce termenul limită se încheie, întreprinderile bazate pe internet trebuie să se pregătească pentru a-și îndeplini obligațiile.

Regulile care înconjoară SCA înseamnă în mod eficient că consumatorii europeni vor fi obligați să utilizeze autentificarea cu două factori (2FA). În esență, un al doilea factor, cum ar fi o parolă sau o amprentă digitală, va fi necesar înainte de finalizarea tranzacției.

Dacă întreprinderile de comerț electronic nu implementează aceste modificări, băncile vor refuza în mod automat plățile care nu îndeplinesc criteriile SCA.

Scutiri

Există unele excepții de la măsuri. Debitările directe recurente – considerate a fi inițiate de comerciant – nu sunt afectate de regulament. La fel sunt plătite plățile fără contact și plățile efectuate cu carduri în persoană. Dacă un client cumpără de la un comerciant în mod regulat, este posibil ca 2FA să fie inițial necesar. Cu toate acestea, în alte ocazii, clientul este listat pe listă și nu are nevoie să repeta procesul.

Probleme potentiale

Există 6.000 de bănci în Europa, astfel încât fiecare dintre aceștia să ajungă la propria concluzie în interpretarea regulilor SCA, rezultatul pentru consumatori și comercianți poate să nu fie consecvent. Este posibil ca consumatorul să fie obligat să furnizeze autentificarea secundară utilizând recunoașterea vocală, facială, codul PIN, amprenta digitală și alte mijloace de autentificare biometrice. Cerința este ca clientul să furnizeze autentificare în spiritul “ceva ce sunt, ceva ce am sau ceva ce știu”.

Pentru a face față acestei implementări de reglementare a plăților digitale iminente, industria plăților va trebui să construiască produsele potrivite pentru a face față SCA. Compania de plăți Stripe a fost activă în această privință. În ceea ce se pare că este o mișcare specifică acestor reglementări, compania a achiziționat pe platforma Touchtech Payments din Dublin la începutul acestei luni. Touchtech oferă tehnologia SCA companiilor fintech precum N26 și Transferwise.

Săptămâna trecută, compania a lansat facturarea Stripe – un produs care pare să fie orientat spre noua reglementare. Stripe susține că va face mai ușoară conformitatea SCA atunci când vine vorba de abonamentele online. Comunicatul de presă afirmă că produsul va “ajuta companiile să identifice cu precizie exact ce încărcări necesită SCA și să trimită e-mailuri personalizabile abonaților atunci când este necesară autentificarea suplimentară, reducând uzura clienților și pierderea veniturilor”.

În plus, va fi necesar ca acești furnizori de servicii de plată să colaboreze cu băncile în efortul de a încerca să asigure o tranziție lină, având în vedere că băncile sunt cele care vor interpreta în principiu regulile SCA.

 

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: