Home Știri Uber lansează serviciile de zbor în Australia

Uber lansează serviciile de zbor în Australia

by admin
Lectură de: 2 minute

Uber a declarat că Australia va deveni prima piață internațională pentru serviciul său de taxi de zbor Uber Air.

Compania a selectat Melbourne ca al treilea oraș pilot pentru programul său de taxi aerian, aderând la Dallas și Los Angeles.

Zborurile de testare urmează să înceapă începând cu anul 2020, cu scopul de a lansa operațiuni comerciale din 2023.

Mai multe companii dezvoltă taxiurile de zbor ca pe un mod de transport viitor. Uber a spus că mobilitatea sporită a aerului ar ușura congestionarea traficului în orașe.

“Pe măsură ce orașele mari cresc, dependența puternică de proprietatea privată a autovehiculelor nu va fi durabilă”, a spus Eric Allison, șeful global al diviziei de aviație a firmei, Uber Elevate.

“Uber Air deține un potențial enorm pentru a ajuta la reducerea congestiei rutiere.”

El a spus că drumul de 19 kilometri de la cartierul central de afaceri al Melbourne la aeroport ar dura aproximativ 10 minute cu Uber Air, în jos de la un ceas cu mașina.

Uber lucrează cu NASA și armata americană pe taxiurile sale de zbor și are la bord și doi producători de aeronave – Embraer și Pipistrel Aircraft. Anul trecut, compania a declarat că va deschide un laborator la Paris pentru a dezvolta taxiurile de zbor.

Este vorba de un timp de testare pentru Uber, care a urmat după debutul dezamăgitor al pieței de capital luna trecută. Raportul privind primele câștiguri realizat de Uber a arătat că firma americană a înregistrat o pierdere de 1 miliard de dolari, deoarece sa confruntat cu o concurență puternică în afacerile sale de plimbare și a suportat costuri suplimentare legate de serviciul său de livrare Uber Eats.

Inapoi in viitor

Uber nu este singura companie care experimentează taxiurile de zbor, amintind de modul de transport în desenul american “The Jetsons”.

Firmele de tehnologie concurează pentru a dezvolta primele taxiuri viabile pentru transportul pasagerilor, în timp ce Airbus și o serie de start-up-uri au testat, de asemenea, taxiurile de auto-zbor.

Dubaiul a efectuat primul test al unui serviciu de taxiuri în 2017. În mod separat, o firmă finanțată de fondatorul Google, Larry Page, a dezvăluit un taxi aerian electric, care poate călători cu o viteză de până la 180 km / h.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: