Home Știri Uber nu a fost interzis in Romania, insa soferii pot fi amendati mai usor

Uber nu a fost interzis in Romania, insa soferii pot fi amendati mai usor

by admin
Lectură de: < 1 minute

Conform legii, taximetria ilegala a fost sanctionata si pana acum, insa amenda de 5.000 lei a fost mult mai greu de aplicat pentru ca trebuia dovedit caracterul repetat al faptei.

Ce se discuta despre interzicerea Uber in trecut

Modificarea de care s-a spus ca interzice Uber, mai exact, serviciile de ridesharing consta in faptul ca amendarea de genul se poate face mai usor, insa e incorect sa spunem ca serviciile Uber au fost interzise.

În acest timp, la Parlament sunt două proiecte de legi privind reglementarea ridesharingului la noi în țară.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2019 pentru instituirea unor măsuri în domeniul transportului rutier cuprinde o modificare la Legea taximetriei care permite sancționarea mai facilă a celor care fac taximetrie ilegal, adică fără autorizație, din 16 mai.

Aceasta este practica treia încercare de reglementare sancționării la prima abatere a taximetriei ilegale. Primele două au rămas la stadiul de proiecte uitate în sertar. Odată intrată în vigoare prevederea cu sancțiunea din OUG, toți cei care fac taximetrie fără să aibă o autorizație dată conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi pot fi mai ușor amendați – inclusiv cei care folosesc licențe false ș.a.m.d.

Citeste mai mult pe avocatnet.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: