Home Uncategorized Viitorul livrărilor de colete vine de la Ford

Viitorul livrărilor de colete vine de la Ford

by Tcaciuc Alin Ionut
Lectură de: 2 minute

Livrările autonome și autovehiculele autonome pot fi viitorul, dar există încă câteva lacune care trebuie abordate – și anume că nu este întotdeauna posibil ca oamenii să-și părăsească casele pentru a ridica livrările din căsuța poștală (și dacă sunteți mahmur și serviciile de curierat nu funcționează, cu siguranță nu vrei să vă deplasați). Ford lucrează la o soluție pentru această situație, cu toate că pare că vine dintr-un film SF.

 

„Digit” este un robot cu două picioare creat de Agility Robotics, conceput pentru a vă livra coletul de la mașină la ușă. Anunțat la începutul acestui an, dar acum operațional, robotul se „împăturește” în portbagajul unui vehicul autonom, gata să se desfacă în mod lovecraftian atunci când ajunge la destinație. Potrivit comunicatului de presă, “Digit nu seamănă numai cu aspectul unei persoane, ci și merge precum unul.”

 

Digit poate ridica pachete care cântăresc până la 40 de kilograme, merge pe scări în sus și în jos și pe un teren neuniform și își poate menține echilibrul în cazul unei ciocniri. Face călătoria de la mașină la ușă cu ajutorul datelor obținute de la autovehicul. Mașina crează o hartă detaliată a împrejurimilor sale, apoi o transmite către Digit. Prin acest schimb de date, Digit și vehiculul pot chiar să colaboreze pentru a identifica calea cea mai eficientă de livrare.

Digit arată ciudat, nu există dubiu in această privință, dar s-ar putea să nu treacă prea multă vreme până când ai putea să vezi robotul – sau un model asemanator – în cartierului tău. La urma urmei, un număr de state din SUA au permis în mod oficial utilizarea de roboți de livrare pe trotuare, iar numeroase alte companii lucrează – și au lansat – propriile soluții de livrare autonome. Nici unul dintre ele, însă, nu arata precum Digit.

related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: